Rólunk

Kedves Cicabarátok!

Ribizli

Nagy Zsófia vagyok, a Tündérbajusz kennel egyik tulajdonosa. A kennelt 2011. májusában alapítottuk vőlegényemmel, Kőszegi Dániellel azok után, hogy 2010-ben úgy döntöttünk, szeretnénk egy tündéri kiscicával, Ribizlivel később tenyésztésbe kezdeni.

A macskák szeretete mindkettőnk esetében egészen gyerekkorunkig nyúlik vissza, hiszen mindketten azóta imádjuk a cicákat, mióta az eszünket tudjuk. Életünk nagy részében volt mellettünk egy-egy, de sokszor több cica is, akikkel szívesen játszottunk, bolondoztunk, sőt, néha szüleink elől eltitkolva velük is aludtunk :).

Ez a szeretet bennem akkor teljesedett ki még jobban, mikor az egyetem mellett az egyik állateledelt is gyártó multinál kezdtem el gyakornokként dolgozni egy márkamenedzser mellett. Az adott márkának az „arca” egy brit cica, amely fajta már gyermekkorom óta tetszett, azonban ekkor igazán szerelmese is lettem annak. Főleg azután, hogy élőben is több példányát láthattam, esetenként meg is simogathattam egy-egy, a márka által szponzorált kiállításon is. Utóbbiakra már a páromat is „elcsábítottam” és ott végül természetesen az ő fejét is elcsavarták a brit cicák :). Ekkor már gyakorlatilag megpecsételődött a „sorsunk” és az, hogy amint lesz egy kis közös otthonunk, azt egy ilyen fajtájú cicával fogjuk megosztani.

2010-ben közös kis lakás bérlésébe kezdtünk, így végre eljött az idő egy négylábú jövevény érkezésére is. Már az év első havában bőszen nézegettem a különböző kennelek weboldalait, kerestem azokat, ahol esetleg jelenleg is van eladó kiscica. Én elsősorban a kék macskákat böngésztem, hiszen igazi arisztokrata jellege miatt nagyon csábító volt számomra ez a színváltozat. Párom ezzel ellentétben egy fekete-ezüst csíkos cicát szeretett volna magunkénak tudni. Kisebb alkudozás után ráakadtunk a Von Hexe Hof kennel honlapjára, ahol a jelenleg is eladó cicák között egyből ráleltünk az „arany középútra”, azaz egy kék-makréla kiscicára. Kék is, csíkos is, elképesztően gyönyörű is volt az oldalon feltüntetett cica, így mihamarabb telefont ragadtam és felhívtam a kennel tulajdonosát, Farkas Anettet. Hamar megegyeztünk abban, hogy a közelgő hétvégén megnézzük a kiszemelt kiscicát. Hetekkel később pedig már a kezünkben is tarthattuk és hazavihettük törzskönyvezett nevén Von Hexe Hof Tamarát, vagyis a mi kis Ribizlinket :). Mondanom sem kell, az egész rokonság a kis szőrgombóc csodájára járt :).

Azóta sok-sok idő eltelt, de mondanom sem kell, nem bántuk meg választásunkat. Ribizli a fajtájának egy csodálatos és elképesztően okos példánya, egyik kedvenc időtöltése például az édesanyámék kutyusától eltanult „hozd vissza”-játék. Igen, ennek során nem csalás és nem ámítás, Ribizli az alufóliából gyúrt golyócskákat hozza vissza nekem és szinte már-már könyörög, hogy dobjam el azt, hogy ő ismét visszahozhassa.

Idén, a kisasszony sokadik tüzelése után végül párommal úgy döntöttünk, hogy itt az ideje Ribizli első kiscicáinak a megszületésének. Még 2010. novemberében ismerkedtünk meg egy csodálatos kandúr, Mefi (Eu. Ch. Bri Cat Legolas Mephisto) gazdáival, ahol azonnal megszerettük egymás cicáit. Nagy szerencsénkre ennek a megismerkedésnek és kölcsönös szimpátiának köszönhetjük most azt, hogy Mefi az apukája Ribizli kis szőrgombócainak.
 
            A Tündérbajusz kennel első kiscicái, vagyis az „A” alom 2011. június 23-án éjszaka látott napvilágot :).
Comments